Menu

Laat je blowerdoortest uitvoeren door STETO

Met een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting door STETO krijg je meteen een helder zicht op de luchtdichtheid van je woning of een gebouw. Hoewel een blowerdoortest in België nog steeds niet verplicht is, adviseren wij steeds om deze test uit te voeren. Een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting is de goedkoopste manier om je E-peil met een tiental punten te laten zakken. In vele gevallen koppelen wij aan de blowerdoortest een rooktest om actief de kieren en spleten op te sporen waarlangs het ongecontroleerde warmteverlies verloopt. Een offerte op maat voor een blowerdoortest? Vraag hier je prijs aan. Binnen de 48 uur ontvang je ons voorstel.

Een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting om de luchtdichtheid van je woning te meten, levert je extra informatie op om de energieprestaties van je woning te verbeteren. Bij zeer gunstige resultaten betaalt een luchtdichtheidsmeting zichzelf meer dan terug. Zo zak je heel wat punten op je E-peil, waardoor je in aanmerking komt voor een interessante premie of een belastingsverlaging.

Waarom STETO voor je blowerdoortest?

Om betrouwbare resultaten te verkrijgen, voeren wij een blowerdoortest uit volgens de regels van de kunst. Bovendien voeren we niet alleen de test uit en leveren we de vereiste documentatie op voor je EPB-verslaggeving, we geven je ook gericht advies om je woning luchtdicht te maken.

Hoe verloopt een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting?

  • De eerste stap omvat het inzetten van een ventilator om je woning onder lichte onder- en overdruk te plaatsen.
  • Tegelijkertijd blokkeren we je ventilatiesysteem en sluiten we alle deuren en ramen.
  • De meting gaat na hoeveel lucht er op een ongecontroleerde manier ontsnapt uit je woning.
  • Het gecertificeerde verslag geeft je de resultaten, aangevuld met eventuele opmerkingen.

 

Wat na een blowerdoortest?

Wij adviseren steeds om een luchtdichtheidsmeting te combineren met een rooktest. Deze test laat toe om heel gericht te kijken waar de ongecontroleerde warmteverliezen via kieren en spleten optreden. Wanneer je dit weet, kan je heel gericht maatregelen nemen door het beter afkitten van ramen en het plaatsen van tochtstrippen. Deze ingrepen verbeteren het resultaat van je blower door test met gemiddeld 10 tot 20%.

All-in service van STETO

Als all-in studiebureau biedt STETO een totaalservice voor al je milieu- en veiligheidsverplichtingen. Dit omvat allereerst EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Ontdek hier onze overige dienstverleningen.