Menu

Jouw betrouwbare EPB-verslaggever

Kies voor de energie-experts van STETO als erkende EPB-verslaggever voor je nieuwbouw- of renovatieproject. Wij staan garant voor een snelle service en een stipte opvolging van je project. Binnen een termijn van twee weken is het EPB-verslag dat je nodig hebt om de werken te starten, volledig klaar. Dankzij dit kwalitatieve EPB-verslag krijg je het vereiste deskundig advies om te voldoen aan de geldende energieprestatieregelgeving.

Wat betekent EPB?

De overheid legt strenge energienormen op voor woningen en gebouwen. Ook wanneer je verbouwingen uitvoert, moet je aan normen voldoen. EPB staat daarbij voor ‘EnergiePrestatie & Binnenklimaat’.

Vrijwel elk jaar verstrengt de overheid de eisen waaraan een gebouw moet doen. Als erkende EPB-verslaggever volgen de experts van STETO zowel de wetgeving als de laatste technologische ontwikkelingen omtrent energiezuinig wonen op de voet.

De normen voor residentiële gebouwen (appartementen en woningen) verschillen daarbij van niet-residentiële gebouwen zoals scholen, kantoren, winkels, industriële gebouwen of andere. Wij zijn gespecialiseerd in beide domeinen.

Waarom een EPB-verslaggever?

Voor de start van het bouw- of verbouwproces moet je een erkende EPB-verslaggever zoals STETO aanstellen. Een EPB-verslaggever vervult verschillende opdrachten in de voorbereiding van het bouwproces .

Zo is het de opdracht van de EPB-verslaggever om vooraf het E-peil en het K-peil van het gebouw te berekenen.

Hoe verloopt een EPB-verslaggeving door STETO?

1. Studie van je ontwerpplan
In een eerste fase maken we een studie van het ontwerpplan van je architect en voegen we advies toe om het beoogde E-peil en K-peil te behalen.

Concreet betekent dit dat we isolatiediktes berekenen en advies geven voor je ventilatiesysteem, je verwarming en eventuele alternatieve energie om aan de beoogde normen te voldoen. Daarbij berekenen we ook de bouwknopen (koudebruggen) omdat deze een grote invloed hebben op je K-peil.

Wanneer gewenst lichten we persoonlijk het EPB-advies aan je toe. Zo vertellen we je alles over de te gebruiken materialen en energie- of verwarmingssystemen. Ook geven we je alle toelichting over mogelijke premies en subsidies.

2. Indienen van startverklaring
Vooraleer je mag starten met bouwen, dienen wij een startverklaring in bij de energieprestatiedatabank. Dit gebeurt na het verkrijgen van de bouwvergunning, uiterlijk tien dagen voor de werken beginnen. Deze startverklaring bevat onder andere onze calculaties uit het EPB-verslag.

 

3. Tijdens de werken
Tijdens het bouwproces blijven wij bereikbaar voor eventuele herberekeningen en energieadvies.

4. Na de werken
Na de werken stellen we het volledige EPB-dossier op. Hiervoor verzamelen we alle facturen en stavingstukken van de isolatie, ventilatie, verwarming, … en nemen we de nodige foto’s.

We berekenen het finale E-peil en K-peil en andere EPB-eisen aan de hand van de warmteverliezen, luchtdichtheid, isolatie, ventilatie, verwarming, ramen en deuren, de oriëntatie, koeling, leidingverliezen, …