Menu

Jouw betrouwbare EPB-verslaggever

Kies voor de energie-experts van STETO als erkende EPB-verslaggever voor je nieuwbouw- of renovatieproject. Wij garanderen als EPB-verslaggever een snelle service en een stipte opvolging van je project. We bezorgen je een uitgebreid EPB-verslag dat je nodig hebt om de werken te starten. Dankzij dit kwalitatieve EPB-verslag krijg je het vereiste deskundig advies om te voldoen aan de geldende energieprestatieregelgeving. Wij zijn voorloper van het zogeheten BEN-bouwen. Je mag rekenen op deskundig advies en begeleiding op maat.

Wat betekent EPB?

De overheid legt uiterst strenge energienormen. Deze gelden zowel voor woningen als niet-residentiële gebouwen. Ook wanneer je verbouwingen uitvoert, moet je aan deze energienormen voldoen. EPB staat daarbij voor ‘EnergiePrestatie & Binnenklimaat’.

Vrijwel elk jaar verstrengt de overheid de eisen waaraan een gebouw moet doen.

Als erkende EPB-verslaggever volgen de EPB-verslaggevers van STETO zowel de wetgeving als de laatste technologische ontwikkelingen omtrent energiezuinig bouwen op de voet.

De normen voor residentiële gebouwen (appartementen en woningen) verschillen daarbij van niet-residentiële gebouwen zoals scholen, kantoren, winkels, industriële gebouwen of andere. Wij zijn gespecialiseerd in beide domeinen.

Waarom een EPB-verslaggever?

Voor de start van het bouw- of verbouwproces moet je een erkende EPB-verslaggever zoals STETO aanstellen. Een EPB-verslaggever vervult verschillende opdrachten tijdens de voorbereiding van het bouwproces.

Vooraf berekent de EPB-verslaggever de energieprestaties van het toekomstige gebouw.

Hoe verloopt een EPB-verslaggeving door STETO?

1. Studie van je ontwerpplan
In een eerste fase maken we een studie van het ontwerpplan van je architect en voegen we advies toe om de beoogde eisen te behalen.

Concreet berekenen we als EPB-verslaggever de vereiste isolatiediktes en geven we advies voor je ventilatiesysteem, je verwarming en eventuele alternatieve energie om aan de beoogde normen te voldoen. Daarbij houden we ook rekening met bouwknopen (koudebruggen) omdat deze een grote invloed hebben op je S-peil.

Indien gewenst lichten we persoonlijk het EPB-advies aan je toe. Zo vertellen we je alles over de te gebruiken materialen en energie- of verwarmingssystemen. Ook geven we je alle toelichting over mogelijke premies en subsidies.

2. Indienen van startverklaring
Vooraleer de bouwwerken starten, dienen wij een startverklaring in bij het Energieagentschap. Dit gebeurt na het verkrijgen van de bouwvergunning, uiterlijk tien dagen voor de werken beginnen. Deze startverklaring bevat onder andere onze calculaties uit het EPB-verslag.

3. Tijdens de werken
Tijdens het bouwproces blijven wij op elk moment bereikbaar voor eventuele vragen, herberekeningen en energieadvies.

4. Na de werken
Na de werken stellen we het volledige EPB-dossier op. Hiervoor verwerken we alle aangeleverde facturen en stavingstukken van de isolatie, ventilatie, verwarming, … We berekenen het finale E-peil, S-peil en andere EPB-eisen die van toepassing op jouw project. Hierbij brengen we alle factoren in rekening waaronder de warmteverliezen, luchtdichtheid, isolatie, ventilatie, verwarming, ramen en deuren, de oriëntatie, koeling, leidingverliezen, …

Wil je een BEN-gebouw realiseren?

STETO is een voorloper op vlak van energiezuinig bouwen. Zo hebben wij een grondige kennis van BEN-woningen. Wil jij ook Bijna-Energie-Neutraal bouwen? STETO helpt je graag met deskundig advies. Schakel ons zo vroeg mogelijk in het bouwproces in. Zo profiteer je maximaal van onze expertise.