Menu

Vertrouw op STETO voor het opmaken van je sloopinventaris

Projectontwikkelaars en bouwers die een vergunning hebben voor de sloop of ontmanteling van een niet-residentieel gebouw met een volume groter dan 1000m³ moeten verplicht een sloopinventaris laten opstellen voor de start van de afbraakwerken. Ook voor het opmaken van deze sloopinventaris kan je rekenen op STETO, je all-in studiebureau voor alle veiligheids- en milieuverplichtingen in de bouwsector. Vraag hier je prijs voor het opmaken van een sloopinventaris.

Waarom is een sloopinventaris verplicht?

Een sloopinventaris is een wettelijke verplichting van Vlaanderen. Deze inventaris vormt de basis voor de uitvoering van selectieve sloopwerken waarbij de verschillende afvalstromen gescheiden worden verzameld en afgevoerd. Een sloopinventaris bevat daarom volgende elementen:

  • Een overzicht van de verschillende afvalstoffen die zullen vrijkomen bij de afbraakwerken: beton, glas, raamprofielen, isolatie,…
  • Welke hoeveelheden per afvalstof verwacht worden
  • De verschijningsvorm en de locatie van de afvalsoorten in het gebouw

Ook opvolging tijdens de afbraakwerken

STETO is niet alleen je deskundige partner voor het opmaken van de sloopinventaris. Als je wenst, volgen we tijdens de werken ook stipt op of de afbraakwerken effectief verlopen zoals voorgeschreven in de inventaris.

Waarom je sloopinventaris laten opmaken door STETO?

Met STETO kies je voor een all-in studiebureau dat alle vereiste competenties in huis heeft voor het opmaken van een complete sloopinventaris binnen de afgesproken deadlines. Dankzij onze veelzijdigheid kan je ons aanvullend inschakelen voor andere energie- en veiligheidsverplichtingen die mogelijks gepaard gaan met de afbraak- en ontmantelingswerken. Denk daarbij aan het opmaken van een asbestinventaris, de veiligheidscoördinatie, een EPB-verslaggeving, een rioolkeuring,… Wanneer je verschillende dienstverleningen combineert, geniet je zelfs van een interessante korting.

Bekijk hier een overzicht van onze verschillende dienstverleningen.

Wij beschikken over een uitgebreid team van multidisciplinaire experts. Bij complexe opdrachten bundelen we onze krachten. Onze opdrachtgevers zijn zowel particulieren als projectontwikkelaars, bedrijven en overheden. Lees hier meer over STETO